De Vacherin is terug….

Beste klanten,

De Vacherin Mont d’Or is slechts een bepaalde periode van het jaar ter beschikking. Nadat we deze eerder deze maand te vroeg beloofd hadden, kunnen wij U nu melden dat ie wel degelijk bij ons werd geleverd, en dat deze vanaf komende vrijdag 23/09 verkrijgbaar zal zijn.  

De Vacherin Mont d’Or is een gewassen-korst kaas en wordt gemaakt van uitsluitend koemelk. De productie van de kaas loopt van 15 augustus tot 15 maart. De kaas wordt van de volle rauwe melk gemaakt van koeien van het Montbéliard-ras. Na toevoeging van stremsel wordt de wrongel in de vormen gedaan. Na het vormen wordt de kaas overgedaan in dennenhouten hoepels, om uitlopen te voorkomen. De rijpingstijd is drie weken minimaal op dennenhouten planken. In die tijd worden de kazen dagelijks met pekel gewassen en gekeerd. Aan het eind van de rijping is de kaasmassa geel-beige geworden en heeft een licht zoetige smaak. De kaasmassa is smeuïg, en wordt na langere rijping zelfs geheel vloeibaar.